Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 21 juni 2012

Att tjuvstarta


Sa jag kanske inte att det skulle kännas bättre i dag?
Huset är putsat och fint och jag måste riktigt stå och se över härligheten en stund. Vet ju av erfarenhet att det varar inte länge. Redan i morgon är det hårbollar i varje hörn men då vet jag i alla fall att i gårkväll var det minsann rent och snyggt.
Årets vackraste tid ligger framför med tre lata dagar och jag kan inte låta bli att dra på smilbanden. Som en liten minisemester. Tjuvstartade lite med jordgubbar och choklad med kvällskaffet åt gubben och mej. Lite måste man ju "pjasa" sej. Känner man inte lite romantik i luften så här års så lär man inte göra det annars heller.
Så från att göra sej till för gubben till andra ögonfröjder.
I kväll ska jag sätta mej ner för att titta på fotboll. Portugal spelar i kväll och jag har en viss förkärlek till laget sen länge. Det började med att jag fick ögonen på Luis Figo som för flera år sen spelade med i laget. Det gör han dessvärre inte mera, han blir ju 40 i år gubbstackarn och är alldeles för gammal. Men allt sen denna ögonfröjd har jag hållit på Portugal och tycker det är intressant att se laget spela även om nästan alla spelare är utbytta sen glanstiden.
Minns när vi mammor skulle ha fotbollsmatch mot våra pojkar och jag drog på mej min Figo spelskjorta och svettband runt huvudet. Om det var den äldre eller den yngres lag kommer jag inte längre ihåg men tror nog att det skämdes smått över den löjliga morsan. Men visst kan man bjuda på sej själv såna gånger. Vet att vi har ett foto nånstans av mej och sonen från tillfället och vet att jag närmast liknade Björn Borg. Inte alls nån Figo där inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar