Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 25 juni 2012

Stora röjningen påbörjad


Först ett stort grattis till syster som har födelsedag i dag.
Vi blev bjudna på kaffe i gårkväll och träffade det nyaste tilldragelsen i familjen, en lurvig söt fyrbent med sammetslena hängöron.

Ja nu har den stora röjningen tagit fart här i huset och då är det vinden som gäller.
Kan inte påstå att det går fort precis för jag blir så lätt nostalgisk och sjunker in i minnenas värld. Ungarnas kläder som nyfödda till friskrivningshäften från deras första skolår gör att jag frustar ut i skratt och längtar ihjäl mej till den tiden för ett ögonblick.
Men det är också en massa från min och gubbens ljuva ungdom. Hans spelmanströja med namn på ärmen från lågstadietiden nån gång. Lappad fram på bröstet och ser mera ut som en trasa men än har jag inte hjärta att slänga den. Så min låda med vingar från dagsländor som är mer än 30 år gamla, de fick faktiskt åka nu, var inte ens vackra längre. Så hittade jag klippdockor av Pam och Sue Ellen från Dallas m.m. För att inte tala om alla fantidningar från Carola och Herreys. Oh my, det var tider det!
Jag har faktiskt sparat ALLT. Men nu åker det mesta, t.o.m Jannis Maja fast det skär i hjärtat. Det är en tygdocka min mormor sytt åt mej och en viss Janne och jag hade ett särskilt förhållande med just Jannis Maja. Men hon har börja lukta riktigt unken så jag sparar endast minnena numera.
Men så finns det ju sånt som min silvermedalj i kula från ÖID mästerskapen som jag ska ta fram och visa för barnbarnen nån vacker dag. Sitta i gungstolen och drömma mej bort hur fint det kändes att stiga upp på prispallen vid centralidrottsplanen i Jakobstad och hela läktaren apploderade. Det var tider det.
Så ni förstår att en och två kvällar inte kommer att räcka till. Måste också begrunda och dyka djupt i minnenas hav som är oändligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar