Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 18 november 2015

Funderingar och minnen


Igår var jag på Artist talk till skolan och blev mer övertygad om att när den dan kommer och jag har en atelje´ eller helst ett eget målarkrypin så ska jag börja göra stora tavlor. Oj  vad det skulle vara rolig att dra till med en 2 gånger 2 meter och svabba med stora penslar och borstar. Jag har så mycket oprövat ännu.
Ikväll tog jag mej ut till farmor efter att ha haft ordentlig saknad och rejält dåligt samvete. Men skolan har tagit mycket de senaste dagarna.
Vi satt och pratade om julen, om hon tänkt ha nån julgran i år och hur fantastiskt det är med batteriljus för en synskadad och också för oss andra ljusbrännare. Hon berättade om stressen hon kände inför julen när gröten skulle kokas före julkyrkan och när alla andra satte sej för att se Kalle Anka stod hon och svettades i köket. Det är väl en ganska klassisk historia. Jag kom i håg alla söndagar som var givna Lappforsdagar när jag växte upp. Alla samlades kring matbordet och farmor stod för maten. Hur de orkade med oss alla är för mej en gåta men farmor påstod att hon såg fram emot att få oss samlade trots att det tillika med var tröttsamt. Farfar var alltid noga med att vi flickor skulle få fina köttbitar ur såsen så han brukade välja ut bitarna åt oss. Ren kärlek.
Men han hade hand om disken och till sist tröttnade han och köpte diskmaskin. Den gav han farmor inget förtroende utan hans uppgift var att stapla och ordna disken i maskinen.
Att tänka tillbaka och minnas det varma ombonade köket gör att jag blir alldeles varm i hjärtat. För farmor tror jag också det är roligt att prata om glada tider som varit.
En grå liten tomte har smugit sej in här. Har stått på en kökshylla sen i lördags och ännu har inte den som mest får gråa hår över tidiga juldekorationer fått syn på den. Trots att den finns rakt framför näsan på honom. Snacka om att ha koll på läget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar