Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 15 februari 2016

Glädje


Att känna verklig glädje måste vara nåt av det bästa som finns.
Det har jag fått uppleva i dag i bara en sån enkel sak som att göra upp en sticksöm åt min farmor.
Hon hade här tidigare stickat upp ett helt nystan av ett tjockare garn som ingen visste namnet på och jag har letat efter ett liknande. Hittade ett som påminde och hoppades att det skulle funka.
Har man inte ögon som ser maskorna utan mest ska gå på känsel kan det vara ganska svårt. En maska kan lätt trilla och lika lätt bli till en halv maska.
Därför var det med spänning jag la stickorna i hennes händer i kväll. Först lite trevande, sen gick det riktigt bra. Såg glädjen i hennes ansikte och ivern i fingrarna. Hon har så längtat efter att få sticka. Fast det nu bara blir en lapp i slutändan men det spelar ingen som helst roll. Utan just det att ha nåt att ta i, att få låta händerna arbeta och tiden att gå. Vi gladdes tillsammans över att det verkade funka och i morgon skulle hon sticka så det bara ryker om det. I kväll satt vi i godan ro och pratade.
Delad glädje, dubbel glädje.

2 kommentarer: