Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 25 november 2016

Hur tråkig får en fredag bli?



Att det kan kännas så tråkigt en fredag.
Fast jag satt julbelysningar i fönstren, slagit in lite julpaket och lyssnat till julmusik. Fast det där med julmusiken klingade inte bra i mina öron så det får nog bli Cohen fram till jul tror jag.
Det är pudrigt vitt på marken och nästan vindstilla, vilket gjorde hundpromenaden riktigt skön.
Men ändå är det dötråkigt.
Inte ska en kvinna i sina bästa år sitta hemma medan andra arbetar eller hoppar i bilen som tar dem vartsomhelst. I dag känner jag mej riktigt strandsatt.
Och är det nu så att man ska gå hemma så ska man nog ha ett arbete som man kan jobba med i timtal och känna sej lite strukturerad. Inte bara gå omkring i kalsonger och äta pepparkakor.
Nå bara måndagen kommer slipper jag tillbaka i arbete och då gnäller jag säkert om hur trött jag är och hur det värker här och där. men det tar vi då.
Åtminstone gårdagens modellteckning i skolan var en höjdare. Det är nåt jag verkligen trivs med och fattar inte varför jag inte går oftare på dessa torsdagskvällar som ger så mycket mer än föreläsningarna. Egentligen är det rätt enkelt att svara på, att ta sej till en föreläsning och bara sitta och lyssna är ju enkelt. Antingen är det en fängslande föreläsare och du åker hem med inspiration i bagaget eller så halvsover du dej igenom eller låter tankarna flyga iväg. Men far man på en croqui/modellteckningskväll vet man att det är två timmars arbete och koncentration som gäller, och det i sin tur kan också vara tröttsamt efter att ha metallat i åtta timmar före. Men verkligheten är ändå den att torsdagkvällar är det jag borde satsa mera på.
I går hade vi för mej en ny modell, en trevlig sådan som t.o.m tyckte jag hade gjort en bra teckning. Dessutom öste läraren ära och berömmelse över vad jag åstadkommit under kvällen vilket jag naturligtvis tog till mej. Precis som det gäller att ta till sej kritik om man räknar med att lära sej nånting.
Nu ska jag slänga ihop nån smarrig fredagspizza till gubben och mej och så får han banne mej ta mej ut bland civilisationen efteråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar