Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 30 november 2016

Det sista av november


Det var en vacker eftermiddagsrodnad när vi kom hem i dag.
Hela vardagsrummet badade i ett rosa sken och det kändes väldigt inbjudande och välkomnande.
Gubben var också in the mood för nu skulle han och såga till en ute gran.  Så nu står en ståtlig liten gran med två ljusslingor och lyser och glittrar så fint. Så länge den nu står rakt, ser att det blåser lite. Den borde ju frysa fast nu för att hållas, men sej nu det år när utegranar stått raka. För det mesta ser man dem halvliggandes efter marken med ljusen liggandes i det blöta gröna gräset.
Ett julpynt har kommit till vårt hem i dag. Ett som gubben kom släpandes med från sitt barndomshem där hans mor tycks ha nån värre garderobstömning. Han sa att han slänger det i pannan men jag sa att kommer aldrig på frågan. En fin sexarmad ljuskrona av trä där till och med Ernst skulle bli blek om nosen. Den ska få hänga i ett fönster bara den först får lite kärlek. Lite lim och nåt lager med äggtempera så ska ni få se. Nu är det gulnat trä som inte ser så fräscht ut.
Och det var sista novemberdagen det, när utegranen och ljuskronan kom till oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar