Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 29 november 2016

Vardag


Så drog arbetet igång igen i går och jag var lite småsladdrig och allmänt tom när kvällen kom. Satt framför datorn men fick inte fingrarna till tangenterna för att få ihop till ord och meningar så jag stängde av den.
Har kanske inte så mycket mer att komma med i kväll men tänkte jag skulle beskriva lite hur det kan gå till här när jag ska försöka ta tidig kväll inför en ny arbetsvecka och riktigt försöker varva ner ju närmare kvällen kommer så jag ska känna mej lugn och harmonisk.
Så gjorde jag då i söndags. Satt i soffan och smuttade på sådan där sleep well tea och andades djupa och lugna andetag, kände hur jag slappnade av.
Småningom så kröp jag ner under täcket och tänkte att jag läser nu några sidor i min påbörjade bok (Lars Keplers kaninjägaren), efter några sidor brukar ögonen bli tunga. Allt var lugnt och stilla.
Plötsligt brakar det lös i vardagsrummet. Nån sportkommentator går bananas där i tv:n och gubben har på ljudet till max (minst).
Jag stiger upp och drämmer igen sovrumsdörren, fortfarande ganska lugn för klockan är trots allt inte mycket än. Läser några sidor till och känner att nu är det dags att släcka lampan.
På väg in i halvkoman hör jag hur gubben öppnar ytterdörren och högt och ljudligt talar till hunden : Kom in nö! Ska dö int in na? Laga de in nö! Jaa kombär int dö in nö så får dö ligg jär heila natte å he vill dö int!
Där ligger jag i mörkret med uppspärrade ögon och känner blodtrycket stiga och hjärtat voltta i bröstet. Inte av glädje dock utan ren och skär frustration.
Sen är rumban igång. Hunden ska komma till rätta på mattan och gubben har sin kvällstvagning. Så ska mobilen kollas och läsplattan checkas en sista gång. Och äntligen släcks alla lampor och det blir tyst...
Tills hunden börjar dra stockar och husse följer efter.
No ir nå he märkväädit! Jag drämmer till lampskrället och tar upp boken igen.  Gubben tittar sej yrt omkring.
Jag läser en stund tills allt lugnat ner sej och släcker sen lampan. Efter en liten stund piper gubbens mobil till. Jag suckar och han stänger av den.
Sen sover vi alla tills klockan är 04.50 och båda mobilerna ringer glatt. God morgon!
Men i natt har det varit ganska fridfullt och jag sov riktigt gott. Jag är en som har väldigt svårt när det kommer till sömn och bor man med en som snarkar före huvudet landat på kudden kan det uppstå vissa krockar. det är smällar man får ta.
Så till nånting helt annat.
I lördags kom från Svt2 tror jag det var, Vilhelm Mobergs Utvandrarna som teater på Dramaten. Jag satte det på bandning och har tittat på det sen. I huvudrollerna var det Stina Ekberg och Rolf Lassgård. Helt suveränt var det och de var så otroligt duktiga på att spela. Fast det var mycket sorg och dramatik fanns där också humor. Nu funderar jag på att läsa böckerna också. Jag kanske t.o.m tar och beställer egna.
Skippar skolans föreläsning i kväll då det inte lät intressant. Dessutom lär det ska vara dåligt väglag så lika bra att stanna hemma. Vi har terminens sista skolhelg inkommande helg med Tanja Aumanen och modellteckning som tema. Det är nåt jag verkligen ser framemot. Tanja är så otroligt duktig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar