Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 2 december 2017

Lillajul och presentation


Kan lugnt säga att ångesten låg som en tät dimma i bilen där tre kvinns färdades mot sin skola i dag.
Men vi fick så lov att skärpa till oss där i Kronobytrakten och peppa i stället.
Så började det hela med de som skulpterat och det kom långa förklaringar och utläggningar och alla verkade så förberedda. Många hade till och med räknat ut hur länge deras presentation skulle ta. Jösses tänkte jag, det var överkurs i stora mått för mej som bara slarvläst igenom det jag skrivit ner.
Kände hur mommokuumettan härjade innanför paijto.


Men frimodigt anmälde jag mej när det frågades vem som skulle stå i tur och frambringade en självsäkerhet som jag långt i från äger. Men jag borde ha blivit teatermänniska, de som verkligen känner mej vet att jag har en spontanitet som kan få teatervärlden att häpna. Så. Jag gjorde det som skulle göras och var lättad som en dagslända en solig dag. Fast jag trodde hjärtat skulle komma ur bröstet där efteråt, har ju mina för täta hjärtslag emellanåt och de tyckte säkerligen att detta var ett passligt tillfälle.
Kritikerna satt med stonefaces hela dagen och inte varken bu eller bä så där kunde inget läsas ut. Men de skrev så pennorna glödde.


Gubben hämtade mej efteråt och vi minglade med tusen andra i staden.
Hemma tillbaka låg jag som en klubbad säl och var totalt dränerad i kropp och knopp.
Nu har jag dock kvicknat till och gjort små salta läckerheter som vi så småningom ska njuta av till ett glas rött, lillajulen till ära.
Hoppas ni har en mysig lillajul ute i stugorna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar