Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 7 januari 2018

Dagens hjälte


Morgonen var så vacker när jag påbörjade spaningarna efter mitt skidspår som drunknat i all snö.
Kände mej som en Grönlandsfarare där jag hasade fram över vidderna. Ibland såg jag inte ens mina skidor. Men blåsten i går hade gjort vackra formationer med snön som jag gladdes åt medan jag kämpade mej fram. Harspår var enda tecken på liv förutom jag då som flåsade fram.
När jag senare gjorde mitt yttersta i köket såg jag svärfar var igång med en intressant mojäng ute på gården. Som den händige hemfixare han är gjorde han en spårkalle att dra efter traktorn.
"Nu du, sa gubben när han kom in. "Nu blir det fina spår!
Och när huset igen var tömt på ungar och Zeb hade fått sin motion kunde jag ju inte hålla mej fast jag redan stått på skidor i dag. Och så fint det gick! Dagens hjälte är min svärfar det. Han kanske hade sett sin sonhustru slita bland snödrivorna och nånstans där bakom snigelfarten snoret och allt det bakhala sett att det finns en viss talang... eller helt enkelt tänkt att hon skämmer ut sej där hon trampar på. Vilket som, eller inget alls, det var ändå en god gärning.


Tråkigt nog fortsätter det att komma snö, vi har faktiskt så vi klarar oss nu. Zeb har dock ingen skillnad säger han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar