Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 6 maj 2019

Citroner gula


Klockan gick över nio i går kväll när jag började skissa på en målning med citroner. Från ett foto jag tog i Florens. Sen är det ju kört. Det är bara att köra på tills jag är klar, jag har aldrig kunna lämna en målning och fortsätta följande dag. Det positiva är att jag arbetar snabbt, denna tog lite över en timme från att jag tog i blyertspennan.
Men sen var jag så upp i varv när jag skulle lägga mej att jag fick göra avslappningsövningar och djupandas för att hitta sömnen. Men det gick rätt bra, jag är van att vara euforisk när jag färdigställt en målning jag blivit nöjd med.
I kväll tog jag skurhinken och fönsterputs och gick ut i växthuset. Tvättade fönstren på insidan och skurade flugskit. Äckligt så det förslår. Plockade in lite saker jag brukar ha stående där över sommaren, fyllde krukor med jord så det bara är att fylla på med plantor sen. Skurade "prismorna" i ljuskronan och sopade golvet. Nu väntar vi bara på värme.
Årets första fästing har plockats av Zeb. Vi skulle njuta av kaffe i växthuset och Zeb var med. Då ser jag det jag sett flera gånger förr om åren, en fästing som sitter fast strax ovanför ena ögat. Det blir att hastigt ta sej in, sätta munkavle på hunden och söka pincetten. Ta en stadigt grepp om både hund och fästing och bända isär dem. Inte roligt men nödvändigt. Sen var det att klämma på sej själv för jag tyckte det krälade överallt. Få nu se om det blir en svår fästingsommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar