Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 11 november 2012

Pappas dag


Ibland önskar jag vrida åren tillbaka med sjungande småpojkar, egenhändigt gjorda farsdagskort och en hel del tisslande på morgonen.
I dagsläge får man riva dem halvt medvetslösa ur sängarna på förmiddagen för att far i huset inte längre klarar sej utan morgonkaffet.
Men vid frukostbordet piggnar de till och vi får en mysig stund av gemenskap med lite extra gott bröd crossainter och pålägg. Det här är nåt jag kört med nu de sista åren sen de vägrar stå utanför sovrumsdörren och köra flerstämmig skönsång. Så oerhört viktigt ändå med traditioner, och fast alla blir äldre måste man hålla fast vid något. Åtminstone så länge som alla bor hemma.
Farfar uppe på backen har också blivit firad med huset fullt och där har vi hållit lotteridragning av "vem köper åt vem julklappar" (börjar bli en tradition det också) och funderat över julmiddagen.
Sen dess har jag suttit med pläden virad kring mej läsandes min "vågar inte gå i pannrummet" bok medan elden i spisen spritt värme. Ack så skönt när regnet piskar där ute.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar