Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 6 november 2012

Vilken kvinna


Elisabeth Rehn.
Har jag nånsin träffat en kvinna som utstrålat sån värme, ödmjukhet och glädje. Knappast.
Hade en intressant kväll med ca 50 andra i Anderssens salen. Elisabeth talade under rubriken Att bygga fred och ur kvinnors synvinkel. Så mycket elände som finns ute i världen men samtidigt glädje över att världen går att förändra till det bättre. Fick oss så mycket till livs att tankarna surrade omkring hela natten.
Först berättade hon om att hon hamnade mitt i katastrofen Sandy och hur hon fällde en tår när Finnair planet rullade in på flygfältet för att ta henne hem.
Hon berättade om kvinnor som gråtit ut sin sorg mot hennes axel och om en som hittat 70% kvarlevor av sin man och 30% av sin son och äntligen kunde begrava dem.
Hur människor blir lemlästade av djungelknivar.
Hur kvinnor våldtas och blir utfrysta från den egna familjen och byn.
Hur både flickor och pojkar våldtas av soldater och hur pojkar psykas till barnsoldater.
Ibland var det riktigt hårresande historier men också mycket roligt. Som t.ex när hon bjöd Kim Han Sol och hans kamrat från Libyen på pizza efter den omtalade intervjun. (Finns på youtube)
Och som hon själv konstaterade "Jag svär som Kimi Räikkönen!"
En fantastisk kvinna och jag är glad att jag tog chansen att gå och höra om hennes otroliga upplevelser och det oerhört värdefulla arbete hon gör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar