Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 10 november 2012

Rapport från tomtemors stuga


Dörrkransen kom upp redan till allhelgona.
Vacker i all sin enkelhet med lite hampasnöre. Närmare julen kanske ett rött hjärta kommer till, vem vet.
Alltså den där glöggen, den innehöll vissa procenter och de verkade hålla igång julstämningen ända in på denna dag. Körde igång med de första jullimporna (det lär bli några innan julen är här på riktigt).
Eftersom jag sällan har bara ett projekt på gång utan helst yr på i alla hörn funderade gubben i fall han skulle åka iväg för att titta på motorsågar. Hade försökt lite smått att få honom engagerad i ett av projekten och han blev säkert smått förskräckt att jag skulle göra allvar av saken.
Nåja tänkte jag, låt gå för hans lilla utflykt, den kunde höra till farsdagshyllningen eller så. Hur intressant kan en motorsågsbutik bli egentligen undrar ju jag men det är väl nåt manligt som inte jag fattar.
Så fort han var utanför dörren sökte jag bland mina cd skivor och hittade Schaffers jul cd, ja ni läste rätt. Så här har det ekat Bereden väg och Stilla natt mellan väggarna. Ungarna är så vana med mina infall att de knappt noterar men gubben, han hade nog exploderat han.
Så har någon pepparkaka slunkit ner och det är ju så gott. Inte lönt att tänka på linjerna nu om man inte gjort det tidigare i år. Och jag håller med väninnan som sa att den dag de smala som bara äter sallad slutar dö då börjar också hon med kaninföda. Poäng till henne!
Goa mamma svängde förbi en stund och det var fint. Har inte setts på en vecka, minst.
Så ringde svägerskan och bjöd på kaffe och det var riktigt roligt. Vi bor grannar men hur svårt är det inte att bara bjuda över så där. Där har jag nåt jag måste skärpa mej med.
Och dagen blev kväll och nu sitter jag här och summerar. Blev inte alls tokig. Blir att varva ner i soffhörnan med handarbetet för i morgon ska vi kvinnor springa häcken av oss för papporna (gör vi inte annars det också?) Nåja, hursomhelst springa häcken av sej var det.
En liten extra hälsning till Amerikagatan i kväll. Roligt med positiv feedback. Ha det bäst!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar