Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 17 maj 2015

En söndag


En söndag lite suddig i kanterna, det är vad det varit i dag.
Hade ett par vaktimmar i natt när jag var klarvaken och satt i vardagsrummet och läste. Undrar om det var sviterna av gårdagen. Kan för mycket skratt ge sömnproblem?
Vaknade till att Zeb sluppit in och buffade lätt gomåron i min arm och tyckte det var dags för medicinering. Det är nåt med den hunden. Precis som han skulle förstå vilken dag det är söndag och då går han om än mera som en rumpnisse efter mej, sitter och ser med bestämda ögon och liksom tvingar en ur huset. så vi tog en skön promenad trots trögheten och både gubben och jag fick blött ner både strumpor och skor i det låglänta skogspartiet vi vandrade i.
Eftersom vi alla var samlade idag hjälptes vi åt att sätta ihop staketelementen och jag kunde konstatera att åtminstone ett till måste införskaffas. Helst flera men där kom det stopp och belägg från annat håll. Men åtminstone ett, det var vi ense om.


Nu regnar det igen och inget gör mej förvånad när det gäller vädret längre.
Men här inne är det skönt. Tröttheten lägger sej som ett mjukt täcke över mej, en saltpaj ligger på svalning (inspirerad från gårdagen gjorde jag en egen ikväll). Ska läsa över boken jag håller på med och sen tar jag tidig kväll. Det sägs att den ljuva ledigheten är slut för den här gången och nya tag väntar i morgon.
En nyinköpt kaffebuske finns i krukan. Och Merabs fuktpinne, en riktigt skön skapelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar