Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 10 maj 2016

Betat av


Det har varit flera saker att beta av den här dagen.
Fick sluta lite tidigare för ett tandläkarbesök. Endast kontroll men typiskt så hittas en halvlös gammal plomb som behöver bytas ut, så det blir ett återbesök ännu denna månad.
På vägen hem svängde jag in till plantskolan i Lepplax där jag inhandlade jordsäckar och lite plantor. En liguistersyren, självpollinerande minikiwi och så tror jag det var rosenspirea (ja ni fattar hur inspirerad jag är när jag inte ens vet vad jag köpt, än mindre vet var det ska planteras), men hur som helst var priset nedsatt på spireorna så jag slog till med tre stycken på studsen.
Nånting borde komma där ute vid växthuset som i dagsläget ser både ensamt och malplacerat ut efter att vi grävde upp en halv djungel av rönnspireor i somras.
Kameran hade jag fått med mej så jag fortsatte till Galleri Bruno där en grafik utställning pågår. Ska göra en recension om den till skolan eftersom jag är smått kär i den konstformen.
Före jag svängde hemåt körde jag raka spåret till biblioteket där jag hade förhandsbeställt två böcker.
Sven Wollters debutroman Hon Han och Döden, och Aki Ollikainens Nödåret. Den sistnämnda kom jag i kontakt med under en skolföreläsning när Elina Warsta var gästföreläsare. Hon är grafiker och illustratör och har gjort bokomslaget till denna bok som handlar om 1860 talets Finland och hungersnöden som rådde efter missväxten. Det lär ska vara en bok som tar tag i en. Elina har samarbetat med flera finska författare, bland andra har hon gjort bokomslag till många av Kari Hotakainen böcker.
Så har jag betat av "to do"listan och nu ikväll efter mat och vila är jag frusen så ingen plantering blir det. Vi ska väl se senaste avsnittet av Springfloden som är inbandat och så ska jag läsa över boken där Irene Huss med kollegor löser ännu ett fall, innan jag tar tag i de nylånade böckerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar