Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 30 maj 2016

Sommar måndag


Tänk att jag inne i fabriken inte hade en aning om att sommaren var på besök.
Den slog emot mej med värme när jag steg ut genom dörren och ännu mer gjorde den sej påmind i bilen som var en bastukamin och där satt jag med tjock collegetröja. Man kan ju vara lite frusen nämligen.
Höll på att rinna bort den korta vägen till butiken och posten där jag skulle hämta ett bokpaket.
Är smått boktokig men har lovat mej själv att pocketböcker och annat krafs slösar jag inte pengar på, däremot "kvalitetsböcker" som jag kan ha verklig glädje av, det är fullt acceptabelt.
Ibland måste man tala på skarpen till en själv.
Den här boken har jag spanat på en tid, redan före den var utgiven och visste att jag inte kunde skuffa den under mattan. Så i dag fick jag hem De okända akvarellerna av Josef Frank. En bok på 250 sidor och nästan 2 kilo tung. Den handlar om hans liv och hans akvarellmåleri vid sidan om textilierna.
Efter hans död hittades över 400 akvareller.
Det här är också en sån bok man får ta lite i taget med. Kanske också ett sömnpiller ifall man tar den med i sängen och fäller den i skallen.
Kvällen har bjudit på mycket uteliv, Zeb har fått sitt kvälldopp i ån och jag har stickat på tröjan och bläddrat i boken. Tankarna går till mannen som är försvunnen här i nejden, hoppas verkligen att han hittas snart så de anhöriga slipper ovissheten. Allt som oftast brukar jag slänga några ord med honom när jag besöker farmor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar