Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 23 juli 2016

Följande dag


Efter en brakfrukost tog vi bergbanan upp till Petrin kullen.
Där finns fina trädgårdar med rosengården som den kändaste och många gångstigar.


Här finns Petrin tornet som är ca 63 meter hög och en nästan kopia av Eiffelt tornet. Här fick man trappa upp för att få den allra finaste utsikten av staden nedanför. Men vi lämnade det åt sitt öde vilket kanske kan harma nu.


Vi skulle över till Pragborgen och kyrkan (som syns på översta bilden) och fick gå en hel del. Tillsist hamnade vi lite i nån utkant och fick ta spårvagnen för att ta ny fart. Men på så vis fick vi ju se att allt inte är så vackert när du kommer bort från centrum.


St. Vitus katedralen, som är så stor att man har svårt att få den på bild.
Huvudtornet mäter 82 meter över marken. Kyrkan grundades på 900 talet men den nuvarande gotiska stilen började byggas i mitten av 1300 talet.


Här kan man också få en uppfattning om hur stor den är och hur mycket folk den tar. man kunde lätt komma ifrån varann i trängseln.


Här har mina reskamrater, gubben, Hasse och mamma börjat trappa ner från borgen. Otaliga trappsteg i hettan. Innanför borgen finns fyra palats, fyra kyrkor, åtta andra större byggnader och fem trädgårdar.


Väl nere i stadsvimlet igen finns massor av folk som försöker göra pengar på olika saker.


Husen är så fint smyckade med blomster. det gör mycket för helhetsintrycket.


Astronomiska klockan är en sevärdighet i sej. Nu var vi aldrig på plats när den ringde och de tolv apostlarna visar sej, men vi har sett spelet och så finns det på nätet om man söker.


Och här är vattenhjulet dagtid.
I morgon ska jag fortsätta visa bilder från en båttur på floden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar