Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 8 juli 2017

Försmak av semester


Att tassa iväg över daggvåt gräsmatta till växthuset och ta en gurka medan kaffet bryggs, det är riktig sommar. Egenodlad gurka smakar så mycket mer än de köpta och det var en fröjd att skiva på brödet i morse.


Vi intog vår frukost på verandan där morgonsolen finns. Det var mycket varmare ute än in i huset. Egentligen borde man ha värmen på nattetid nu när nätterna bara är några plusgrader. Zeb njöt av morgonsolen, kanske även han tyckt det varit kallt att sova ute.


Bara av att se sej omkring gav intrycket av att det skulle bli en bra dag. Storgillar pelargonen som svärmor förärat. Himlen så oskyldigt blå.


Lite rastlösa dock så vi for för att hjälpa med lite tv strul till Lepplax samtidigt som vi åkte vidare till Kokkola. Intog lunchen där och jag köpte en bordslampa för köpkortet lillpojken gav mej på min födelsedag. Har tänkt att skaffa en lampa till tv bänken till hösten men nu fick jag det fixat redan.
Hem för att sova i solstolen vilket är en favoritsysselsättning har jag kommit fram till.
När jag var utvilad bytte vi om till cykelkläder och tog oss en cykeltur till Jeppis. På Fiikas uteservering drack vi kaffe och åt smörgås och njöt av solen och jag över att jag tagit mej så långt på cykeln. Har haft små problem med knät alltsedan vi kom från Österrike och jag har inte velat cykla så långt. Bra gick det också hem fast jag nog fick lite ont i knät på halva vägen. Töjde ordentligt när vi kom hem och nu känner jag inte alls av det.


Nyduschad och nöjd över min prestation gjorde jag sent om sider en lite kvällsbit åt oss som också avnjöts därute. Allt smakar så mycket bättre utomhus. Och lugnet som lägger sej till kvällen är oslagbar.
Ja, jag har njutit till fullo av denna dag och det var som en försmak av semester och vad som komma skall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar