Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 11 juli 2017

Kvällsregn


Det blev en regnig kväll men det gör mej inget. Helst hade jag sett att det blivit blixtar och dunder också nu när vi ändå var hemma med Zeb och helst bara ville kura inomhus.
I bladet i dag stod det minnesord över Inga och Börje Fellman. Jag besökte ganska ofta deras butik i Lappfors under mina barndomsår och kommer ihåg deras glada miner när man stack sej in för en påse lösgodis. Tror de var ganska tidigt ute med lösgodiset där. Åtminstone i mina "vanliga" butiker fanns inget sånt. Och vilket utbud sen! Rena paradiset för en godissugen. Alltid när det blev lov från skolan och det skulle sovas över hos farmor och farfar fick jag några slantar med mej för att kunna uppsöka butiken. En sommar hade jag skramlat ihop så mycket pengar att jag istället köpte mej ett bikini i butiken och skippade godiset. Ett blått med röda och vita bollar på. Minns också porslinshyllan med alla gulliga hundar katter och andra djur. Suktade efter tre elefanter i genomskinligt blått glas med förgylld kedja mellan sej varje gång jag var med farmor och handla. Så kom det sej att min farbror köpte dem åt mej till en födelsedag. Ja sånt har jag tänkt på i dag.
Jag har suttit ensam i stora hallen med mitt arbete i dag, endast med belysning över arbetsstället och mörkt omkring mej. De andra har ju befunnit sej bara en bit bort och på pauserna har jag fått träffa andra så dagen har gått riktigt bra. I mina hörlurar har jag haft träff med Hede Fried, Anna Mannheimer och Peter Apelgren samt Lars Lerin. Det här med podcast är en hit dessa dagar.
P.S Snoro dzik om!

1 kommentar:

  1. Hej, du skriver att det stått minnesord över Inga och Börje Fellman. Då är min fråga vet du om Börje är bror Till Bo Fellman och Britta Borgmästars. Jag har försökt få kontakt med Börje och Inga sedan maj 2017. Om det är de 3 syskon som jag hoppas så var de kusiner med min mor. Jag har börjat skriva en bok om min morfar Emil Sjöholm från Jakobstad. Eftersom det är minnesord misstänker jag att Inga och Börje har flyttat upp bland molnen. Jag skulle gärna vilja ha kontakt med någon av dem. Skulle du kunna hjälpa mig.
    Jag heter Bibbi Brorsson bor i Blekinge Sverige. mailadress. bibbi.brorsson@live.se
    Tacksam för svar
    Bibbi

    SvaraRadera