Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 15 oktober 2017

I musikens tecken


Helgen, den har gått i musikens tecken.
Jag har ju inte sett Trollflöjten tidigare, inte överhuvudtaget bekantat mej med opera fast jag har en svag sträng i mej för detta. Det ska det bli ändring på hädanefter.
I huvudrollerna fanns Pamina Nattens drottning Tamino Papageno Monostatos och Sarastro. Går inte desto mer in i handlingen eftersom det skulle bli en hel novell. Papageno (bilden) var den som gjorde att det fanns humor i handlingen. Jag tänkte direkt på Mozart själv och hans leverne när jag såg Pap ageno. Nattens drottning var den som gjorde de mest strålande framträdandena vad kommer till sången. Det blev spontan applåder i salen fast vi var långt ifrån Metropolitan i NY därifrån det livesändes. Vackra scener och man kan bara föreställa sej vilket enormt arbete som ligger bakom dessa föreställningar.
Musiken ja, den gick rakt in i hjärtat på mej. Jag verkligen njöt över det storslagna och mäktiga. Tiden går fort när man har roligt och föreställningen började 20.00 och var slut strax före 24.00 med en paus emellan.
Gubben som jag slarvat med tyckte väl att det gick an men hävdade bestämt att han inte kommer fler gånger. Nehe!? Själv tänker jag redan på Tosca som kommer att visas i januari så finns det nån hugad där ute i stugorna så ropa hepp så går vi tillsammans. Annars är jag helt beredd att åka ensam på en föreställning som denna. Jag är liksom smått såld.


Bra tillställningar har en tendens att krocka med varann, så också i går.
First Aid Kit har haft en hyllning till Leonard Cohen på Dramaten och den visades i tv i går. Jag har kollat in den i dag förmiddag och för den som missade finns ännu en chans i eftermiddag, nångång efter 15 om jag minns rätt på Svt2.  Fina tolkningar och jag gladdes åt att hans dikter lästes upp och t.o.m hans sista brev till Marianne på hennes dödsbädd. Riktigt fint.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar