Om mig

Jag lever det ljuva livet i Esse tillsammans med min man och vår hund. Två pojkar som är utflugna. Har studerat 2,5 år vid Nordiska konstskolan i Kokkola. Älskar allt som gör livet värt att leva och försöker få en guldkant på varje dag. Följ med om du har lust.

måndag 2 oktober 2017

Nostalgitripp


I dag sände ÖT ut ett nummer av JT från 2.9 1984.
Och vad hittar jag inte i detta blad som faktiskt ser ut som om det var från Noaks tid, om inte en annons om Herrey´s i Forsby. Alltså förstå storheten i det.
Jag som hade på klart med att de skulle vinna hela Eurovisionen och när de då sen gjorde det firade med sprakastickor på terrasstrappan där hemma. Jag var överlycklig!
Samlade allt jag kom över i plansch och bildväg och tapetserade rummet. Köpte deras kassett på klassresan till Helsingfors och prövade busschaufförens nerver med att den skulle spelas nonstop. Och så kom de till Forsby.
Mamma som hade varit wild and crazy i Hepstars förstod sin dotter till fullo. Köpte biljett och skjutsade mej och två kompisar till Forsby. Och troligtvis för sina sista surt förvärvade pengar köpte hon dessutom en collegetröja med killarna tryckta frampå. Heaven för en 13 åring kan jag säga.
Att jag sen fick panik i trängseln framför scenen och vettskrämd fick knuffa mej ut mot dörren och under showen stå nästan längst bak var en bisak. När de mot slutet av kvällen undrade om det var nån låt de hade glömt att spela och jag vrålade Diggilo Diggiley!!! där långt bak och folk vände sej om för att titta vilken galning som stod där och tryckte skämdes jag för ett ögonblick men ivern rev i det unga flickebarnet ska ni veta.
Collegetröjan var mej kär under högstadietiden och den blev jag smått retad för av vissa pojkar men brydde mej inte särdeles mycket om den saken. Jag bar den med huvudet högt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar