Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 29 oktober 2017

Klar med keramiken


Hemma igen och potatisen står i ugnen och jag ska just steka nötbiffar.
Pojkarna är i antågande och jag har saknat dem redan i alltför många dar känns det som.
Skolhelgen är avslutad sen ett par timmar tillbaka och den har varit riktigt lyckad. Här på bild ser ni porten jag svamlade om i går. Den var uppbyggt runt en styroxbit och ganska fria händer hade vi med dekorationen.


Här får jag hjälp med att få själva keramiksaken lossad från styroxen som hade tidningspapper på kanterna och var inklädd i plastfolie.


Sen fick den ligga och torka till lite för att sen bli målad med färg som tål bränning. Hur färgen ser ut efter det är en överraskning. Grönaktig kan jag tro i alla fall. Den här är tänkt att gå att hänga på väggen sen, om den lyckas i bränningen vill säga.


Eftersom jag hade nästa hela söndagen på mej att göra ett nytt projekt så blev det en fågel, i en annan lersort som vi inte färglade. Här gjorde jag en boll av tidningspapper som jag sen klädde över med lera. Formade och sen skar jag upp fågeln i två halvor, plockade ut pappret och klistrade igen. Fixade lite fjädrar och så.
Nu är allt lämnat i skolan för att torka ett par veckor. Sen sköter de om så de blir brända och ifall man har något alster kvar då får man hämta. Jag hoppas i alla fall på ett litet minne från detta kurstillfälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar