Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 25 juli 2012

Köpenhamn på två dagar


Så var vi hemma igen efter ett par innehållsrika dagar.
Det tar en stund att smälta alla upplevelser och har man ca 250 foton att gå igenom så tar det sin tid.
Vädret kunde inte bli bättre. Sol, värme och vind, helt perfekt. Vi har sett en massa och mycket lämnade osett, man orkar helt enkelt inte. Men kryckan som fick följa med stannade snällt på hotellrummet under hela vistelsen och det gick bra även om vi gått så mycket att jag knappt törs tänka på vad mitt knä fått vara med om. Men vi har vilat också på uteserveringar och i deras vackra parker.


Första dagen startade från Rådhuset och så gick vi längs ett ännu lungt och stängt Strøget och bara fönstershoppade. Strøget går mellan Rådhuset och Kongens Nytorv. Senare på dagen när vi kom tillbaks hit var det fullt med folk,liv och rörelse.


Strax norr om Kongens Nytorv ligger Nyhavn och av nån anledning hade jag sett mest fram emot att få besöka denna plats. Det är nog de gamla vackra husen som går i en lång rad längs kanalen och uteserveringarna som sträcker sej lika långt jag ville uppleva. Efter vår guidade båttur fick jag så slå mej ner vid ett av borden och bara insupa atmosfären och jag gillade.


Båtturen tog en timme och vi fick se staden från en annan sida. Kungliga hus och annat vackert fick vi se men förstå nu det danska språket, inte det lättaste. Guidningen gick också på engelska och italienska så lite snappade vi upp i alla fall.


Det fanns massor av kanalbroar och de var väldigt låga många av dem så det gällde att sitta ner i den öppna båten. Så mycket vackert att se på och solen som värmde.


Segelbåtar fanns precis överallt, fina lyxkryssare och fiskebåtar. Många nya och fina men också äldre med charm som den här.

Fortsättning följer...

Erik har blivit 18 år i dag och klarat teoriprovet för körkortet. Dubbelgrattis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar