Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 6 oktober 2012

Gjort det bästa av dagen


Riktig husmoderlig har jag varit i flera timmar idag.
Började med att röra ihop en bröddeg som hade bakpulver och soda istället för jäst och skulle in i kall ugn. Riktigt gott fick jag höra när familjemedlemmarna så där passligt bänkade sej runt köksbordet en stund efter att limpan tagits ur ugnen. Tänk så bröddoft drar.
Så var det dags för likören att sättas på flaska. Aroniabären och brännvinet har nu gjort bekanskap i tre veckor i kylskåpet och idag var det dags att sila bort bären. Så gjorde jag en sockerlag med vaniljstång och blandade alltsammans när lagen kallnat. Vacker röd färg och underbar doft. Ungefär till lucia borde den vara klar av avnjutas.
Fortsatte med hälsosamma morotssemlor som blev saftiga och goda med en halv liter turkisk joghurt i degen.
Vid det här laget var det redan eftermiddag och jag måste helt enkelt vila fötterna ett slag.
Efter vilopausen trotsade jag vädret och tog en rejäl promenad med Zeb. Där bland granar och tallar var det rätt hyfsat men ack och ve när vi kom ut på öppna fält. Vinden och regnet piskade med full styrka.
Nu har vi redan kväll och det blir väl som det mest blir, uppkrupen i soffan för att se på nån film. Kanske ett glas rött och eventuellt höstens första brasa i spisen, vi har faktiskt inte ännu inlett säsongen.
I mitt tycke har jag gjort det bästa av dagen helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar