Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 28 oktober 2012

Helgen som gick


Schackbrädet med sina pjäser har fått stå framme i vardagsrummet en tid. Tycker det är för vackert att ha instoppat i nåt skåp trots att jag inte kan spelet.

Helgen tycks ha gått alltför snabbt fast vi fick en timme till. Men vädret har varit strålande och jag har njutit så av det. Inte heller annars haft nåt extra på gång utan allt har lunkat på i maklig takt. Skönt med såna helger när man riktigt får vila ut och samla krafter. Snart nog kommer det att bli full rulle under veckosluten med julfester och annat.
Men en sak måste jag bara ta upp som jag gjorde i går, nämligen kokade mitt livs första laxsoppa! Ja jag kan knappt fatta det själv nämligen, fiskhatare som jag är. Men här stod jag vid spisen som den värsta gourme´kock och småsjöng medan jag blandade fiskbuljong, färskost och dill i en salig röra.
Sist i med de frusna laxtärningarna (fruset är ypperligt när det inte luktar) och så bjuda familjen till bords. De lät sej väl smaka och särskilt pojkarna var nöjda. Jag knusslade inte när jag nu en gång kom mej till fiskkok utan gjorde en rejäl kastrull så då fick jag också frysa in några portioner att ta fram när det behövs. Vad åt då jag kanske någon undrar. Hade faktiskt tänkt att göra mej en tallrik cornflakes men hör och häpna så åt jag lite spad och två rejäla rågbrödsmörgåsar. Så fiskbuljong fick jag faktiskt i mej. Det tar sej.


Har printat ut fotografier i svartvitt från de två underbara platser jag fått uppleva under året, nämligen Prag och Köpenhamn. Bra att få titta på och påminna sej om när vardagen känns tung och nöjen är långt borta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar