Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 11 januari 2015

Ett kärleksmöte


Jag var så sugen på att sätta igång den tredje målningen i går kväll. Jag är en som trivs bäst att måla sena fredags och lördagskvällar. Hann få den skissad så frågade gubben om vi skulle se den senaste Beck filmen på datorn. Beck är jag ju svag för så jag kom att prioritera filmen i stället. Bar fåtölj och fotpall till sovrummet och gjorde det så bekvämt som möjligt. Zeb tog det också lugnt han, så lugnt att hade jag inte hunnit ta emot hade han fallit pladask med ryggen i golvet. Så går det när man ligger och mojar sej.
Men på förmiddagen drog jag fram alla attiraljer till köksbordet och lagom tills maten var klar var jag också klar med målningen. Bara att städa av bordet för att kunna duka. Sådana stunder när jag är mitt uppe i målandet är det super med flera kockar i huset.
Eftersom akryl är så snabbtorkande gjorde jag hängare och satte in spikar i väggen med köttklubban. Den är mitt bästa verktyg. Nu kan jag pusta ut, "Ett kärleksmöte" är avklarat.
På tapetfronten har det löst sej. Det verkar vara en mening med allt och det satt plötsligt på plats när jag var som allra osäkrast. Hade bandat Balletpojkarna som jag hörde det gjordes reklam om på radion häromdagen. Och där i en lägenhet, i ett rum fanns det som jag suktat över så väldigt länge och jag visste med ens att får jag nu chansen så måste jag ta den. Det är ju bara en tapet ändå.
Men balletpojkarna det hade jag inte velat vara utan. Finns på arenan att se för den intresserade. Det är nånting vackert och maskulint över dansande pojkar. När det blev skolavslutning och den ena skulle vidare till Royal ballet school och det kramades och gräts så satt jag själv i soffan och snyftade.
Filmen eller dokumentären var filmad i Norge för nåt år sen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar