Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 6 maj 2015

Tasskontroll


Lite ångestladdad eftermiddag var det allt.
Tasskontroll stod på agendan strax efter arbetsdagen. Zeb var laddad till max när han fick veta att vi skulle ut och köra bil, det är ju nästan det bästa han vet. Men ju närmare vi kom desto mer slokade öronen. Inte ville han in heller och försökte smita ut och sätta sej ner för att jag på intet sätt skulle få honom med innanför dörrarna. Men med lite lirkande gick det riktigt bra och när en spänstig men lite yr brud som just vaknat till kom ur ett rum ja då blev det sprätt i jycken. Stod på bakbenen och försökte göra sej märkvärdig.
Undersökningen gick bra och tassens sår hade tagit igen fast det skulle tydligen petas upp på nytt och tryckas var ur. Men vi fick det glädjande budskapet att ingen biopsi behövs utan det är en elak och långdragen furunkel som behöver lång antibiotika behandling. 4 veckor har det blivit hittills och nu fick vi medicin för 2 till och det kan bli ännu längre.
Zeb låg med huvudet tryckt mot min axel och var stel som en pinne under behandlingen. Men i mina ögon var han så modig och fin. Glatt viftande på svansen när han sen fick fara ute med husse och markera gräsmattor och lyktstolpar.
Så fast det i kväll är ett riktigt ruskigt väder och jag helst skulle dra täcket över öronen så ska jag klä på mej och gå ut med en som älskar utelivet i vilket väder som helst. Lycklig över att vi med medicin ska få det här att gå över och det inte blev mer komplicerat än så. Jag drar en lättnadens suck och pussar på min lilla älskade.

2 kommentarer: