Om mig

Jag lever det ljuva livet i Esse tillsammans med min man och vår hund. Två pojkar som är utflugna. Har studerat 2,5 år vid Nordiska konstskolan i Kokkola. Älskar allt som gör livet värt att leva och försöker få en guldkant på varje dag. Följ med om du har lust.

torsdag 18 maj 2017

Ser tillbaka


Min syster är som bäst i Köpenhamn och jag hade inte sagt nej till en tripp dit igen.
För fem år sedan var vi också där, en vecka efter att jag blivit knäopererad hastigt och lustigt när yttre menisken revs loss och det blev ambulansfärd till Vasa.
Det var stödstrumpa i flyget och kryckorna med men de lämnade på hotellrummet när vi gjorde staden. Kan vara ett av mina misstag här i livet men det får jag leva med.


Eftersom många läsare kommit till sen jag skrev om resan tänkte jag ta en snabbrepris och verkligen heja för Köpenhamn om ni funderar på en resa i sommar eller en förlängd weekend.
Mycket grönska finns i Köpenhamn, stora parker och en lyx för motionärer. Detta är från Churchill parken och vandrar man efter leden där kommer man till den lille havfruen.


Vädret gör ju sitt på resor och vi hade en himla tur de dagar vi var där. Bästa tänkbara. Detta är Rosenborgs slott med omgivande park. Cohen har uppträtt här måste jag ju få in.


Vaktombytet sprang vi också på. På en skala från ett till tio, hur varmt tror ni det är under dessa ludiskuffare?


Nyhavn med de kännspaka husfasaderna är ett måste. Här står uteserveringar på rad och ett riktigt tillhåll åtminstone sommartid.


Härifrån går också turistbåtarna som guidar längs kanalerna och under massor av låga broar som man får huka sej för. Mycket vackert.


Kvällstid är Tivoli ett måste. Så  stort och så mysigt när all belysning kommer på. Man behöver inte åka i nån karusell eller vingla tills man spyr. Här betalar man in sej bara och strosar runt så länge man vill. Massa restauranger där man får sej en bit mat för att sen gå några rundor igen.


Här finns också mycket vatten och små broar och lamporna speglar sej så fint i vattnet.


Man kan ju riktigt inbilla sej att man är längre söderut.


Och massor av "små" planteringar.


En lycklig gubbe som hittat sitt mål på resan. Gamla Carlsberg bryggeri. Hit var det smått svårt att hitta för det ligger en bit utanför och vi fick ta tåget och gick sen också lite fel. Men det var helt klart sevärt bara vi hittade fram.


Här fanns de finaste av hästar jag sett. Den jyske häst. (tror jag de hette) Kolla in benvärmarna! Med dessa hästar kördes öltunnorna ut förr i världen och man fick ta sej en rundtur på kärran, men jag hade aldrig kommit upp med mitt styva knä så vi tittade bara på. Här fanns restauranger, shopping och så fick man så klart gå omkring och se själva bryggeriet och ölsorter i tusental från olika ställen i världen. Carlsbergs eget öl fick man provsmaka och det var här jag blev vän med den mörka sorten.

Ströget inne i Köpenhamn måste man ju också gå och äta nån korv från korvstånden. Nån affär var vi aldrig in i för affärer finns också här hemma. Det är omgivningarna och sevärdigheterna vi är ute efter på våra resor. Marmorkyrkan mitt i stan är också mäktig att gå in i.
Så, det blev dagens lilla tips från mej som sitter hemma och vilar en axel och är småavund på syster som befinner sej på en mycket trevlig plats just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar