Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 1 maj 2017

Välkommen sköna maj!


Nog var det ändå för väl att vi fick vakna till strålande sol och blå himmel denna första dag i maj. Trots att det blåser så har det varit en njutningens dag utomhus. Jag har varit ute i flera omgångar under dagen. Räfsat kvistar som blåst ner under vinterns många stormar och räfsat upp efter fågelmatningen. Vinrankan i förrådet avklädde jag vinterns skyddsduk och gav den lite vatten. Plockade fram två trädgårds stolar att sitta i när vädret tillåter. Hade nästan gett mej den på att plocka fram hela möblemanget men det är ju lite onödigt att ha en massa fram för snön att täcka ännu.
Grillen släpades fram och lillebror som kom för att vårfixa bilen fick äran att grilla de första korvarna. Det är nånting alldeles extra med grillsmaken trots att det bara var fråga om korv.
Så beställdes tågbiljetter till den kommande resan och hotellövernattningen vi hamnar på i huvudstaden när vi kommer tillbaka. Men nu borde allt vara klappat och klart så nu är det bara att hoppas på att veckorna går snabbt.

Det har varit en riktigt fint långhelg detta. Känns till och med längre än påsken kan jag tycka. Kanske för att vi unnat oss ordentlig vila och det att bara vara och ta dagen som den bjuds.
Ni minns kanske att jag skrev om Renata, eller Tant Renata som jag kallade henne. I lördags träffade jag på en vän som visste berätta att det under minnesstunden lästs upp valda stycken från mitt blogginlägg om henne. En glad överraskning för mej och jag blev både rörd och berörd. Känns verkligen som om det var menat att jag skulle skriva det inlägget.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar