Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 22 september 2011

Städdag



Fick så ta mej i kragen och städa i kväll, ja det är i och för sej lite på hälft ännu för datorn drog så förfärligt. Men i alla fall.
Jag är hundägare och den här årstiden med mycket regn är rena döden för husets golv. Grus sand lera gräs löv, ja allt fastnar i pälsen och under tassarna och det hjälper inte hur man torkar tassarna före han kommer in så ramlar det en massa från honom vartefter han torkar. Så nästan varje kväll springer jag efter dammsugaren och egentligen är det inte klokt för en liten stund efteråt är det likadant igen.
Men nu är mattorna ute och det var inte igår precis och golven torkade. Ska ännu yra omkring med dammtrasan för det är verkligt nödvändigt.
Måste göra det klart för i morgon kommer ungarna hem och Erik tål inte mitt städande fast han är en flitig dammtorkare själv. Det bara skallrar i huset när hans dörr går igen bara jag tar fram dammsugaren. Har otaliga gånger fått höra om mitt sk städdille och "du skulle se hur det ser ut hos andra" är en ständig kommentar.
Men när vi i tiderna flyttade in i vårt nybyggda hus fick det inte vara ett enda dammkorn på golvet förrän en av pojkarna drog fram dammsugaren och for över hela huset. Det höll faktiskt i sej flera veckor och det var ett evinnerligt surrande hos oss. Sen var det tipp topp i pojkarnas rum, allt på plats och i sin ordning. Så satt de då där och tittade men kom fram till att de hälsar på hos farmor och farfar för här hemma kan man inte röra nånting. Tack och lov har det gått över också och nu är vi alla delaktiga i att dammtussarna växer i hörnen. Riktigt skönt när jag tänker efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar