Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 24 november 2011

Doft av pepparkaksbak


Årets pepparkaksbak är avklarat och jag drar en lättnadens suck.
Vet ju inte hur långt de räcker men de som ska ha mera bakar åt sej själv. Jag har alltid gjort degen själv och de sista åren har jag haft ett nytt recept som ger de godaste pepparkakor men degen är nästan mer än mina nerver klarar av. I kväll när jag stod och kämpade med den svor jag på att det var sista gången den lagades men vi får se.
Men inte är det roligt att stå och baka själv. Drog mej till minnes när pojkarna var små och vi planerade pepparkaksbaket och det bakades av hjärtans lust till julsånger och ringlekar. Visst var det mycket plock och städande efteråt men nog var det en härlig tid.

I går kväll när vi hade sista kurskvällen före jul dracks det kaffe och glögg och vi åt de vackert dekorerade pepparkakorna som den roligaste Judith bjöd på. Egenhändigt bakade bullar av en man som hade fullt sjå med att försäkra att han med viss handledning gjort dem själva. 10+ för dem. Vi gladdes alla åt en kursdeltagares nyinramade tavla. Alla är så duktiga på sitt sätt och jag gläds med dem fast jag själv haft den sämsta terminen hittills. Dock ska jag hämta 3 tavlor från inramning i morgon men det är typ de enda som lyckats.

Är så in i döden trött nu att ögonlocken vill ramla ner hela tiden och så har jag flera borde ännu...
By the way barnvagnen, den har fått ny ägare och en söt liten flicka ska nu sova sött i den.

1 kommentar:

  1. Jag bakade inte pepparkakor i går men lagade ändå deg. Den ska ungdomarna baka i kväll i kyrkan. De ska sova över där till i morgon när vi har basar.
    Tyvärr måste de som går i Sursik 9 till skolan hela fm. Det är öppet hus och visning av den nya skolan. Eleverna var INTE glada...
    Hoppas ni får en bra helg. Kramar!

    SvaraRadera