Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 5 november 2011

Öppna portars dag



Efter en natts välbehövlig sömn och ett morgonmål som tog oss igenom hela dagen styrde vi ner mot Ekenäs och Dragsvik.
Jag var full av förväntan inför dagen för visst behöver man med egna ögon få se var sonen tillbringar ett halvt år. Fast själv säger han att han knappt är på garnisonen utan mest i skogen och det känns nästan som att komma hem när han får lägga sej i sin säng i stugan.
Som de flesta föräldrar var vi ute i god tid och fick stå en halv timme utan för porten och vänta på att bli insläppta. Vi var mest österbottningar och många kända ansikten, dessutom lyste solen och det var rätt behagligt.



Svenska dagen tjuvstartades med parad och fältgudstjänst på flaggplan.



Stammisar




Efteråt fick Patrik visa oss runt och jag ville förstås se var han sov. GRK:s byggnad är i bra skick eftersom den renoverats och de här pojkarna är de första i byggnaden efter renoveringen. Vi var in i gubbens gamla och där var det ordentligt nerslitet så lite tur har sonen med det.



Materialutställning vid Amfibieskolan.
Den här sortens granatkastare håller de på med i skogen. Patrik som riktare av granater och senaste läger fick han vara kastarchef eftersom den "riktiga" blivit sjuk.



Gubben drogs tillbaka i tiden och upplevde gamla goda minnen. Så här över 20 år efteråt kan det säkert kännas lite roligt.

Soldathemmet besökte vi också för att dricka kaffe och äta varsin Sputnik. Patrik fick söka sej till sin enhet för permissionsgranskning och efter det sökte vi oss hem mot Esse igen.
En mycket intressant dag hade vi i bagaget och fastän vägen var lång är det absolut inget jag ångrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar