Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

tisdag 15 november 2011

Jultankar och andra tankar


Igår när jag gick och lade mej var jag så nöjd över målningen och tack vare den sov jag gott. Än i morse var jag så där att wow! Nånting hände under dagen och jag kom hem, tittade på den och tänkte att är det här samma målning som i morse? Tydligen är det och nu är jag så här njaää...
Men med en vacker ram tror jag den blir bra.
I lördags när jag besökte fina väninnan med fioltavlan måste jag riktigt studera den och då var jag också lite wow att har jag faktiskt gjort den där? Den är en av de bästa jag målat och jag önskar så komma tillbaks till det flow jag hade då.

Om jag var på alerten igår är jag desto mossigare idag, säg den glädje som varar.
Har funderat lite på julen. Det börjar snart vara lovligt att ta tag i den. Har fått hem riset till dörrkransen, nu gäller det bara att binda den. Adventsljustake måste införskaffas. Den gamla skulle jag piffa till så där tjusigt men nånstans på vägen sket det sej så det blir ekorosk nästa för den. Tur ändå att den inte lyste när jag prövade så inget dåligt samvete här inte.
Till lillajulen ska här bakas limpor,pepparkakor och trillas kryddiga köttbullar är det tänkt åtminstone. Måste inhandla ingredienser i helgen. Vill att pojkarna ska komma hem till ett hus som andas lillajul. Det känns nästan viktigare nu när de är borta den mesta av tiden.
Så den pyttelilla granen i en vas och äppel och kaneldoftande ljus och... ja ni ser själva hur tankarna fladdrar iväg. Men så älskar jag julen bara jag får ha det lungt och skönt och bara lukta på blommorna.
Det bor en Ferdinand i mej.

Och soldaten torrtränar inför kriget med pansarvagnar och helikopter i de djupa mörka skogarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar