Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 7 mars 2015

På vift


Efter tre dagar inom husets väggar var jag i dag redo för lite äventyr.
Äventyret efter en ordentlig flunsa behöver inte vara så märkvärdigt, särskilt då man ännu är lite groggy och känner sviterna av dagarna som varit. Så jag var lycklig med lite matuppköp och strosande i affärer. Redan efter en Rosmarinkruka, en ny tandborste, kaffe och panini kändes världen som en bättre plats.


Sen sprang jag på den bästa skorean på länge.
Tänkte att jag kan ju kolla omkring lite nu när jag ändå var på plats. Jag och passande skor är det mest sällan skådade som händer så förväntan var lika med noll. Dessutom ingick det absolut inte i dagens planer. Men när jag trodde jag hade sett alla sko par som fanns att se kikade jag lägst ner i en hylla och där fanns skor av favoritmärket Rieker. Provade och ta mej tusan om inte de passade! - 30 % t.o.m. Plötsligt mitt i värsta ruskvädret och en flunsa som knappt hade gått om stod jag där med vårens nya skor i handen.
Är det nånting jag är noga med är det just skor ( säger hon som har de mest trasiga arbetsskor i hela fabriken). De får kosta så pass mycket att jag darrar när jag sätter plastkortet i apparaten vid kassan. För har jag inte bekväma skor blir hela jag lidande. Så Rieker har blivit ett märke som för det mesta passar och jag har väl typ fem par av det märket nu. En annan favorit är såklart Ecco som jag gjorde glädjetjut över sent i höstas när jag hittade värsta vinterskorna. De kunde jag leva i om jag fick välja, stora och rymliga och tårna tackar dagligen. Kan tänka mej att de för samtal med varann där i skorna. Stortån ropar åt lilltån- är du här nånstans? och lilltån svarar- jo här borta i andra ändan! Och så skrattar de glatt och tycker livet är för underbart. Rieker har mindre utrymme för tårna men är fasligt bekväm på foten. Ja det blev nästan en doktorsavhandling det här nu, om skor och mina tår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar