Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 23 januari 2016

Trött och nöjd


Ja vet ni det har varit en så givande helg.
På fredagen började vi med att sätta ihop varsin kilram och därefter spänna duken av linne och stansa fast. Ett riktigt trevligt hantverk även om jag troligtvis i fortsättningen köper mina färdiga dukar som jag gjort hittills. Efter det hann vi med att grundera ett lager med Gesso.


Därefter satt vi i föreläsningssalen för att se på olika collage konstnärer.
Vid det laget, när klockan närmar sej nio på kvällen och man stigit upp före fem och varit igång hela dagen är hjärnan på så låga varv att det inte ens är lönt att försöka ta till sej så mycket, än mindre tänka.
Men efter en god natts sömn och tre ivriga studeranden i bil på väg till lördagens studier så är man peppad till tusen.


Och vi river ut sidor ur tidningar, allt som inspirerar. Klipper målar och klistrar. Hör på vitsar som gör att vi släpper oss i hejdlösa skratt och har svårt att komma igång på nytt. Dricker kaffe och äter proteinstänger för att vi intalat oss att det är hälsosamt.


Så när jag suttit böjd över arbetet i 3,5 timme tar jag på mej jackan och går en rask promenad in till stan och Anttila. Småshoppar lite och går tillbaka. Hejdar mej för att ta en vinterbild av en skola som bara åsynen av gör mej varm om hjärtat.


En snabblunch i köket för att hinna till rektorns förevisning av sin egen konst.
Så går dagen, timme efter timme och vi blir färdiga med våra arbeten.


Före vi åker hem mot kvällen har vi genomgång av våra arbeten och vädrar åsikter om varandras produktioner. Min blev i slutändan nån slags egyptisk ikon, fråga mej inte hur. Jag använde guld och blått i måleriet som är riktiga trendfärger nu. Sen hade jag klippt till hårslingor i olika nyanser hittat ett öga och en mun. Det andra ögat ser döden i vitögat. Samt lite attiraljer jag bara tyckte var snygga och på nåt vis passade in i sammanhanget.
Så skönt att komma hem efter en lång och intensiv dag.
Göra god mat och öppna en flaska vin. Tända ljus och bara vara.
Men collage. Det kan jag tänka mej att syssla mera med.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar