Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 17 januari 2016

Varm i hjärtat


Trots den stränga köld som härjar ute känner jag mej väldigt varm inombords i dag.


Att få familjen samlad på söndag har blivit nåt jag ser fram emot hela veckan. Alltid lika roligt när den utflugne kommer hem och man får mata honom och helst sätta med lite matrester till en arbetsmåndag.


Han är lika beslutsam som mor sin. Har man en gång flyttat hemifrån så står man på egna ben och försöker klara det mesta själv. Men det viktiga är att han alltid vet vart han kan vända sej, var grundtryggheten finns.


Jag har hittat lite av hans gamla skolmaterial från artesan utbildningen. Avancerade ritpennor som ska fyllas med bläck och putsas noggrant, sånt som de gjorde sina ritningar med. Egenhändigt gjorda linjaler och triangellinjaler, så snygga att de får stå framme här hemma eftersom han inte själv vill ha dem just nu. Sen när jag får in dem i sitt rätta element ska jag visa. Olika köpta linjaler för cirklar, runda former och märkning. De sa han att jag har mycket bättre användning för och jag hann tänka att jag borde göra en målning där dessa utgör en grund. Ritningar av möbler som blivit gjorda, som de vackraste konstverk och jag lovade att en dag ska nån av ritningarna inom glas och ram. Det ligger sådan precision bakom en ritning på en möbel.


Så sånt har denna dag innehållit.
På förmiddag körde vi lite ved kommando både till pannrummet och hit in till spisen. Lär ska ligga kalla dagar framför. Så fort jag bara hinner stickar jag några varv på tröjan, så fruktansvärt roligt just nu det där.
Sprang ut med kameran när solen höll på att gå ner för att få några bilder. Inget att rekommendera i kylan men vad hjälps det. Nu ska jag pälsa på mej och ta en sväng med doggen före det blir riktigt mörkt. Ha en skön söndagskväll alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar