Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 13 augusti 2014

Boktokig


När jag arbetar har jag all tid i världen att höra på radion.
Vega är ju lite tantvarning men har hur som helst hållit mej till den kanalen nu efter semestern. Eftersom det är 100 årsjubileum av Tove Jansson i år har de varje eftermiddag nåt om henne nu. Vänner och bekanta som pratar om henne och inspelningar där hon själv läser ur sina böcker. och det har fascinerat mej oerhört. Vilket språk den kvinnan hade och en ljuvlig späd röst dessutom.
Har aldrig brytt mej om muminböckerna, varken som liten eller stor. Tyckte att de såg tråkiga och färglösa ut där i bibbahyllan. Mina barn har inte heller varit så förtjusta i dem, kanske en liten tid då när Benny Törnros joddlade sin muminvisa i tv tills öronen blödde. Men sen var det förbi.
Men nu har nånting hänt.
Tycker faktiskt att det är på tiden jag ger Tove en chans och har beställt två böcker åt mej. Boken Meddelande som innehåller noveller och som jag hört lite av redan i radion och Trollvinter som är en äkta muminbok. Det är liksom dags nu känner jag.
Dock har jag fem böcker olästa i hyllan för tillfället så jag ligger lite efter. Dessutom är den understa på över 1100 sidor så där finns nåt att bita i. Den har mamma hittat på loppis åt mej i sommar. Men jag är boktokig så det är som julafton alla dagar när ett bokpaket dimper ner hos mej.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar