Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 27 augusti 2014

Glädjeämnen


Ni må tycka jag är konstig men oj va mysigt det nu är med regn.
Bönderna kanske inte är av samma åsikt men eftersom vi här har färdigt tröskat törs jag uttala mej.
Två små glädjeämnen har jag fått i dag.
Först fick jag hämta min Tove bok på posten. Hade också beställt Trollvinter men den var slutsåld, fick i alla fall den jag mest var ute efter. Boken innehåller noveller och det ska bli intressant att krypa upp i nåt hörn och påbörja den.
Sen fanns i kylskåpet en ny flaska salladsdressing av en härlig väninna. Våra söner arbetar på samma ställe och flaskorna skickas via dem. Hon har hållit oss med sin hemmagjorda dressing i flera år och godare dressing får man söka efter. Har aldrig frågat efter receptet för då kan det tänkas att jag får börja tillverka själv. Men det värmer långt in i hjärteroten att tänka på att hon står och kokar flera liter dressing i året till oss.
Mitt i all vardagsbestyr ligger en sorgsenhet som gör sej påmind emellanåt. När jämnåriga tragiskt går bort så blir det så svårt att greppa. Som jag sa i dag åt en klasskamrat från högstadietiden " vi tror vi har livet framför oss ännu och det får en att stanna upp när man ser hur hastigt det kan ända"
Det är mycket vi inte har grepp om här i världen och vi kommer aldrig att bli kloka på varför vissa måste gå mitt i livet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar