Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 4 augusti 2014

Denna dagen ett liv


Varje dag går jag en trädgårdsrunda nu och plockar in lite smått och gott.
Detta måste ju ändå vara nåt av de bästa rikedomar man kan ha, mat från den egna trädgården. Jag behöver inte ha stora odlingar för frysen behöver inte fyllas nödvändigtvis. Bäst när man äter på direkten färska och nyttiga. Salladsblad plockar jag senare i kväll för att fixa till en smarrig sallad till morgondagen.
Så har första arbetsdagen gått och jag är fortfarande vid liv.
Cyklade för att visa mej på styva linan nu så här efter semestern och på vägen började jag fundera  på vilken kod jag ska stämpla in mej med och för ett ögonblick hade jag total hjärnsläpp. Tre ynka siffror och allt var svart. Men det löste sej, sitter liksom i fingrarna det där när det gäller.
Plötsligt började det regna och jag tänkte att det var då självaste helgoland om jag ska bli genomblöt dessutom men himlen hade nog bara fått ett litet anfall och det gick över nästan lika snabbt som det kom.
Nerför backen strax innan jag skulle vända till fabriken låg en huggorm vid gräskanten och jag stelnade på direkten och kunde inte annat än låta hjulen rulla på till cykelställningen. Årets första orm och i mina ögon var den i storlek med en anakonda och det var så himla onödigt att träffa på den just denna morgon, helst aldrig om jag fick bestämma. När jag cyklade hem för dagen låg den fortfarande på samma ställe, stelnad den också.
Förmiddagen gick riktigt bra och det kändes rätt lagom att arbeta men eftermiddagen blev snäppet värre och aldrig har ån varit så inbjudande som när jag kom hemtrampandes med tungan till knäna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar