Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 31 augusti 2014

Inredningsbegäret


Jag är inte den som fixar till nya gardiner så väldigt ofta.
De gamla hänger med och jag kan variera dem mellan olika rum. Höjden av fröjden var nog för några dagar sen när jag vaknade och låg och stirrade på de ynkligt vita gardinerna som hänger i sovrummet. Plötsligt slog det mej att jag aldrig hann byta till sommargardiner i år. Brukade så gilla de skira spetsgardinen som för övrigt har hängt med sedan vi flyttade in för en evighet sen.
Ja hur kunde det gå så i år? Demens eller lättja... nånting var det i alla fall.


Men jag hade bestämt att i köket ska det upp nya gardiner i höst.
Det får vara färdigt med de ynkligt färglösa och snedhängande som jag haft. Nu ska färg in lagom till hösten och jag hade nån form av färgskala i huvudet när jag begav mej till tygaffären.
Vilka fina tyg det finns nu för tiden. Jag bara gick och stök handen över rulle på rulle med de finaste tryck man kan tänka sej.


Hittade detta färgglada ganska snabb och inte hur mycket jag såg på annat kunde jag få detta ur huvudet. Jag blev helt enkelt glad av det stormönstrade och färgstarka. Så det blev rätt enkelt sist och slutligen. Nu ligger tyget i en väska på arbetsbänken och bara väntar. Typiskt att jag skulle ha ryggen så ur slag som jag haft den här helgen. Har helt enkelt inte kunnat sitta böjd över nån symaskin.
Men snart så. Inredningsbegäret, det bara fortsätter och fortsätter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar