Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

onsdag 20 augusti 2014

Mjuk som gammal gurka


Ja ungefär så känner jag mej i kväll.
Ser att det är ovanligt många i farten här på sidan i dessa dagar och känner verkligen att jag borde prestera nu. Lite jobbigt när det inte verkar finnas så mycket innanför skallbenet, men hey vi kör ändå!
Är utan bild för dagen så jag kör en två dagar gammal bild när Zeb var så duktig och på ett nafs hade gått en runda i en blomkruka och lämnat kvar en endaste stackars blomstjälk. Men blommor är en värdslig sak och jag hade verkligen ingen orsak att gräla, hellre tog jag en bild. Lite skamsen ser han dock ut.
I går när jag stod med disktrasan i högsta hugg (som vanligt) fick jag plötsligt nog. Tyckte det var dags för lite ordentligt kvinnfolkssnack så jag hämtade en zucchini ur landet och gav mej iväg för att överraska min äldsta väninna. Vet ju att hon tillbringar mycket tid ensam och jag menade inte vara så värst länge, bara en timme eller så. Klockan var nästan  tio när jag kom hem och då borde jag redan ha legat i säng. Men vi har så fasligt trevligt på våra möten och tiden gick så väldans fort.  Fick ett sms ännu i dag när hon tackade för vår fina vänskap och att jag är klok nog att överraska mitt i vardagen. Finns det nånting bättre än att kunna glädja en medmänniska? tror inte det. Man får ju så oerhört mycket tillbaka.
Föresten är huvudvärken borta nu. Fysioterapeuten gick en rond med mej i går och tyckte verkligen inte att det var konstigt att jag hade värk.
Vände in hos farmor i dag när jag cyklade hem från arbetet. Hon bjöd på lemonad och småkakor som smakade ljuvligt när man är småhungrig och trött. Hon var också stel i nacke och axlar så då blev det min tur att ge lite massage i dag.
Det här blev en kväll då jag gjorde ingenting och inte tänker jag göra något heller. Jag försöker lära mej att jag inte jämt behöver vara så duktig fast man sitter mitt i skiten så att säga. Jag är ju faktiskt en åtta timmar om dagen fabriksarbetande kvinna fem dagar i veckan. Hur mycket mer ska man orka och hinna med. Min enda önskan just nu är att jag ska få putsat bort flugskiten ur mitt uterum och kunna njuta av fina sensommar/höstkvällar när med tända ljus. Men inte när man är som en mjuk gammal gurka, då orkar man ingenting.
Från det ena till det andra är det mycket Leonard Cohen nu.
Han ska till att fylla 80 år. Jag är med i en present till honom från fansen. Han ger ut en ny skiva i slutet på september, bara det gör mej salig och jag svävar lite lite över marken.
Lyssnade på musik från en konsert med honom i dag när lagermannen och den personalansvariga kom. Jag förklarade att jag inte riktigt har tid med dem just nu för jag är på konsert som bäst." På arbetstid??? Jajjamensan!!!
På den nya skivan finns en låt som har blivit framförd redan men som inte rymdes med på den förra skivan. Glad att den nu kommer med. Lämnar er så med den låten ifall ni vill lyssna.

Born in chains Leonard Cohen (Klicka)

Så kan ni ju tänka på att mamma och jag sitter på nionde rad där i Hartwall arenan och njuter.

2 kommentarer: