Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

lördag 8 november 2014

Bakdag


Nästan uppe med tuppen i morse.
Lillebror skulle ha en snickardag vid Optima och naturligtvis vaknade jag när han började tassa omkring. Lika så bra det, jag skulle ju ha bakdag.
Iklädde mej joggingbyxor stickasockor och förkläde för att sätta igång.


Eftersom det börjat pirra av julkänslor i kroppshyddan blev det två russinkakor till att börja med.
Juntalimpsdeg låg redan på jäsning.
Så småningom hade jag alla ut ur huset och grävde ivrigt fram årets första julskiva, Linda Lampenius. I ärlighetens namn kände jag mej smått kriminell. Men hur ska man hinna med alla (alltså jag har en uppsjö av julmusik) om man inte börjar nu? När jul annandag har gått spelas inte en endaste julton i det här huset mera.
Gubben som körde skrot till ekorosk och hade ärende till stan ringde hem. Han hade varit inne i en musikaffär och hittat Lars Winnerbäcks senaste cd för 11.90! "Åh kom genast hem ska du få nygräddade limpor av mej" jublade jag. Där knep han dagens poäng den gubben. Spotify har förvisso gått het med Winnerbäck men jag är gammalmodig som få och vill ha nåt konkret att hålla i handen, följa med texter och så. Så jag gömde Lampenius längst ner i högen av skivor så ingen skulle se den och nu kommer Lasse att snurra i köket en tid framöver. Dessutom finns låten Hosianna på just den här skivan så jag kan med gott samvete gå omkring och gasta Hosianna när som helst och det är ingen som kan få fast mej för någonting.


Efter juntalimporna blev det ännu ett par sirapslimpor och så en kladdkaka till farsdag, som vi nallat på redan, vore inte friskt annars.
Eftersom jag hade malt som blev över blev det några liter kalja också.
Sen var jag så slut att jag fick lägga mej i framstupa sidoläge en stund. Kvicknade till bland tallar och granar med hunden då sen. Härligt hur som helst att få gjort nåt vettigt när man har en hel dag till förfogande. Märker att det blir mindre och mindre gjort på kvällarna nu när mörkret kommer så fort.
Nej nu blir det att göra sej en limpsmörgås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar