Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 30 november 2014

1 advent


Tänk att vi redan gått in i adventstiden.
Den mysigaste tiden på hela året om man förstår att ta tillvara ljusets makt i mörkret och att lägga stressen åt sidan. Visst har jag själv redan hunnit känna lite stress men då försöker jag alltid fundera över vad jag känner mej stressad åt egentligen och kommer för det mesta fram till att det bara är banala saker som inte ändrar på världsläget ett dyft. Så himla onödigt.
Släck ner, tänd ett ljus och värm dej en kopp glögg, det är mitt bästa råd den här tiden.
Som vanligt kom vi oss inte till kyrkan men jag har tittat på högmässor både från Malmö, Rovaniemi och Sibbo så jag fick andlig spis hur som helst. Hosiannasången är så viktig.


Så var det ju det här med glöggen. Utan att ljuga har jag druckit flera liter redan, man har ju sina laster. Tur att det är jul bara en gång om året kan man väl tycka.


Årets första glöggsits i uterummet ordnades i dag för mina nära och kära. Det blev en mysig stund med gasvärmaren på. Så nära att det inte blivit av när dörren strulade och jag inte kom in. Gubben fann på råd och tog sej in fönstervägen. Tänkte att nog är det märkvärdigt när jag hela sensommaren och hösten var utestängd på grund av "byllflugorna" och när de äntligen lagt benen i vädret är jag utelåst. Det här huset kommer att ge mej blodtrycksmedicin om det fortsätter så här. Ja åtminstone Nervin på sockerbit skulle det behövas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar