Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

måndag 1 december 2014

Mitt härliga kaos


Jag älskar böcker.
Blir nog aldrig en som läser e böcker utan vill känna lyxen i att ha en bok i min hand. Bläddra och känna. Ja det finns olika material på pärmar och vissa kan vara riktigt sköna att hålla i. Köpte för något år sen en fotobok åt gubben och den har en form av sammetsyta och den är lyxigt värre.
Nu har det en längre tid rått en väldig oreda bland böckerna och de har bara stoppats in lite här och där och funnits lite överallt. Så i kväll har jag försökt få lite ordning på det hela. Allt från biblar till deckare, konstnärsböcker till inredningstidningar. Ett härligt kaos med andra ord.


Julgardiner och stjärnor har jag också fått upp i vardagsrummet.

Gjorde en sak i dag som gjorde mej extra glad.
Jag skickade ett meddelande på fb till en medmänniska jag egentligen inte känner och människan känner absolut inte mej. Men den här personen har förekommit i media med en för mej otrolig positivitet och härlig inställning till livet. Jag är ju som jag är och handlar först och tänker sen, men för det mesta går det helt bra. Så jag skrev och tackade den här personen för all positivitet den sprider och önskade en härlig adventstid. Några timmar senare plingar det till i min telefon och jag fick ett värmande svar tillbaka. "Vad var det bra för" ? vad det någon som frågade här. "Varför inte"? kontrade jag med. Många gånger är det , det lilla som gör mest. Varför inte glädja en medmänniska med lite uppmuntrande ord, en kram, en klapp på axeln, mer behövs kanske inte. Du ger och får igen så mycket mer. Jag vet att jag fick den här personen att le en extra gång i dag och själv blev jag varm om hjärtat när jag fick svar. Två människor som inte känner varandra.
Det kunde bli din och min julkalender för i år.
Gläd en medmänniska varje dag fram till jul, det kunde va värt att pröva eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar