Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 25 december 2014

Avdomnad


Juldag.
Verkligt skönt att vi är så här långt på julen redan. Men den blev riktigt lyckad och snön och kylan har bidragit med sitt förstås.


Efter en uppesittarkväll med flygande Jakob, pepparkaksdekoration och pyssel gick natten över till självaste julafton. Den bestod av skogsvistelse bastubad och ljuständning vid gravarna.
Julmiddag med gubbens föräldrar och syskon, julevangeliet, julgubben och ståhej.


Sent på kvällen när lugnet lägger sej här hemma öppnar vi våra paket och värmer glögg. Gubbens paket till mej en Noolan mössa blev genast en favorit som satt på hela kvällen. Zeb tar igen allt han missat under dagen.
Så många fina paket under granen och som den bokslukare jag är fanns det hela sex stycken böcker till mej.




Juldagen har visat sej från sin vackraste sida.
Zeb och jag har tankad sol och frisk luft. Däremellan har jag mest varit som avdomnad, varit så lat som möjligt och legat och sovit tills höfterna har värkt så jag blivit tvungen att stiga upp.


Har börjat läsa på Keplers bok Stalker och som alltid med de böckerna blir jag smått mörkrädd mitt på ljusa dan. Olidligt spännande och hemska måste jag tillägga. Men läsas ska de.


Eftersom vi äter oss halvt fördärvade under juldagarna så tror jag bestämt det blir en mörkerpromenad än i kväll.


Kan vara bra med en kvällspromenad, jag som sovit åtskilliga timmar i dag kan ha svårt att hitta nån sömn i kväll. Eller så sover jag redan klockan åtta.



Vilka härliga vita vidder.


Med alla dessa bilder av Zeb kunde man tro att det verkligt varit hans jul. Det har det kanske också varit fast han inte fick ett endaste paket. Men han är fullt nöjd med närhet och lite stoj däremellan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar