Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 19 december 2014

Jullov


Så gjorde jag en Pippi.
Var en dag i arbete för att kunna få jullov. Avrundade med julkaffe och smörgåstårta, önskade varann en riktigt God Jul och så for var och en hem till sitt.
Och nu sitter jag med en glögg och väntar på En gåva i toner där vi lär ska få julhälsningar i kväll. Jag var nästan inställt på att baka men helt plötsligt kom jag av mej och tänkte att i kväll ska jag bara njuta. I morgon är det tänkt att jag ska riva igång från morgon med mathandlingar och två julklappar är ännu inte köpta. Men när man vet vad det ska vara så går det fort.
På tal om att gå fort så gjorde jag en rekordstädning för en stund sen. Telefonen ringde och den i andra änden ville komma och köpa en tavla. "Ja det går riktigt bra att du kommer genast" sa jag. Du milde! Diskbänken svämmade över av plåtar och kastruller eftersom diskmaskinen var igång och omöjligt hade rymt mera. Slängde allting i hjälpköket och igen med dörren. Sängen var full av kläder från arbetsdagen, slängde in dem i tvättstugan och igen med dörren. Torkade av bordet och diskbänken och tände lite ljus. Rev fram tavlor ur alla skrymslen och drog lite dödö under armarna. Man blir småsvettig av att stressa. Herregud hundhår i hörnen, fort under mattan!
Drog några djupa andetag och så svängde bilen in på gården. Sålde en av mina finaste tavlor som har blivit utvald av en jury en gång i tiderna. Men jag är glad att den kan glädja någon annan, jag har ju sett den nu i några år. Dessutom ger det mej orsak att måla vidare. Jag vill ju verkligen sälja nån tavla nu och då.
Snön vräker ner och White christmas snurrar i mitt huvud. Jullov, snö och en såld tavla, det går bra nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar