Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

fredag 12 december 2014

En stillsam fredag


Hemmadag av det tråkigare slaget.
Vad ska man hitta på när man inte direkt är sjuk utan att man blir för duktig. Det är ju inget fel på mej annat än en hand som har en knog dubbelt större än de andra och sjuk så in i norden.
Ja man kan ju dricka te och slå in lite julklappar. Det är ungefär det jag sysslade med under förmiddagen.


Mysigt sällskap hade jag åtminstone om än lite trött. Han följer mej i hälarna och är jag i soffan ska han naturligtvis också vara i soffan. Nu som bäst ligger han och snusar på golvet vid mina fötter.


Han tar ju en del plats men det bekommer honom inte det minsta.
Vi försökte oss på en promenad också i det blöta föret men det är ingen fröjd att trampa runt i lervällingen och nederbörd i form av slask blöter ner oss båda. Dessutom stod en hop med kor på lösdrift mitt på vägen så vi bestämde att det fick räcka. Vi gillar båda inomhusläge bättre dessa dagar.


På eftermiddagen kom det hål på knuten.
Var och blod strittade åt alla håll men ingen sticka kom. Har för mej att den syns till längre in och jag har opererat och grävt ett par gånger nu med noll resultat. Eller resultat har jag fått i form av ont. Så den är fortfarande lika stor röd och svullen den knuten. Gubben han röntgar med jämna mellanrum genom att sätta en ficklampa under handen, då syns det en mörk fläck där stickan finns. Han borde ha blivit doktor den gubben.
Snart ska jag föra nytvättade och strukna juldukar åt farmor och torka dammet i glasskåpet som jag kom på natten efter att jag varit och städat åt henne att jag glömt bort. Det gav mej en vaktimme eller två, så otroligt retfullt. Men snart är det också fixat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar