Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 25 november 2010

Ernsts julbröd


Har det bakats idag. Mycket gott och så enkelt, bara att röra ihop. Så glad att jag fått min mormors bakbunke som hon alltid knådade bulladeg i. Den är ganska ofta i bruk och däremellan står den som prydnad. Till jul har den dessutom de rätta färgerna.
Här kommer receptet:

2 limpor

2 tsk soda
7 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl rågmjöl
1 l naturell yoghurt
2 dl hela hasselnötter (pga allergi använder jag krossad mandel)
2 dl skalade solrosfrön
2 dl mörk sirap
3 dl torkade fikon el. aprikoser
2 dl russin
2 tsk salt

Rör ihop alltsammans och sätt i smorda formar gärna "bröade" med solrosfrön. Strö också solros el. pumpafrön ovanpå. Grädda en timme i 200 grader och sänk sen värmen till 175 och grädda ytterligare ca 30 min. beroende på ugn.

Var till massören i dag och fick ben och fötter masserade. Kändes riktigt lyxigt att få fötterna insmorda så jag påpekade att det är som att vara till fotvårdare. Undrade när han var klar om jag inte också kunde få tånaglarna lackade men han hade bara röd vattenfast tusch så jag avböjde. Men det kanske skulle ha hållit över julen.

Zeb har varit på jakt i dag, troligen rådjur. Jag lämnade honom dit i skogen och när han var klar kom han hem men oj vad trött han var. Lade sej i snön så lång han var och bara flämtade. Skulle vara intressant att höra honom berätta om sitt äventyr men han är så hemlighetsfull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar