Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

söndag 28 november 2010

Hosianna



Vilken härlig förmiddag vi haft denna 1 advent. Snö föll så vackert när vi tog vår promenad och solen var så fin ovanför trädtopparna. Försökte memorera fast bilden och ska senare idag försöka måla lite för att se om det går. Har ett finger som envisas att svullna rejält ännu och igår kväll var det så svullet så sårkanterna hade öppnats lite på ett ställe. Det är tänkt att jag ska va i arbetsdugligt skick på onsdag.
Han är gullig vår hund. Satte sej ner i skogen och såg på mej med sina fina ögon och jag frågade om nåt är fel. Då lyfte han upp ena tassen och det hade bildats isklumpar mellan trampdynorna. Han behövde få hjälp med att få bort dem. Så kloka de är de där djuren.
Det blev ingen kyrka för vår del idag fast jag annars brukar hålla stenhårt på att 1 advent och julafton går vi i kyrkan. I stället blev det framför tv:n för Hosianna måste jag höra.
För rätt många år sen tillbringa vi lillajul och 1 advent hos studerande släkt i Åbo och då var vi i Åbo domkyrka och sjöng Hosianna och det kändes mäktigt. När lilla gossen kom till skolan måndagen efteråt frågade fröken om nån hade varit i kyrkan på 1 advent. Sonen räckte stolt upp handen och berättade att han minsann varit i Åbo domkyrka och sjungit Hosianna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar