Om mig

Mitt foto
En kvinna och vårdassistent i sina bästa år. Försöker sätta en guldkant på varje dag genom att vara kreativ, nyfiken och positiv. Vill tro att man kommer långt med det. Följ gärna med i min enkla vardag om du har tid och lust.

torsdag 30 december 2010

Farfars gran



Har besökt min farmor idag. Hjälpt henne dammsuga och gett massage. Så hade vi också vår viktiga kaffestund med dopp. Det är då vi har våra diskussioner om livet, om det som varit och det som komma skall. Det är mycket allvar men också hjärtliga skratt.
Jag tog upp minnen från min barndomsjular i Lappfors och farfar. Farfar var skogsförman och jag vill påstå att ingen kom hem med så fina granar som han. De var höga, vida och täta. Granar såg han i sitt arbete varje dag så han kunde söka gran hela året. De kläddes med massor av glitter och fina bollar. Men det bästa var att i farfars gran fanns det alltid chokladkottar och bollar. Så när vi var på besök och skulle fara hem plockade han alltid ner varsin kott eller boll.
Bollarna var bäst för i dem fanns alltid ringar med färgade stenar i. Jag undrar om inte dessa ringar blev början på min enorma förtjusning i smycken.
Farfar hade öga för det som var vackert. Jag har sparat en klänning med förkläde som han valt ut åt mej som liten flicka. När farmor och farfar brukade åka på södernresor köpte farfar hem smycken åt mej. I brudgåva fick vi en matservis och jag fick veta att det var farfar som valt ut den. Är glad att han orkade bry sej i det vackra fast han var väldigt sjuk vid den tiden.
Sitter och bloggar vid farfars gamla gedigna träskrivbord som han hade i sitt kontor hemma. Är glad att jag fick äran att använda det vidare. En dag ska det stå i min egna atelje.

2 kommentarer:

  1. Blir så rörd när jag läser det här. Vi barnbarn var alltid viktiga och vi skulle bara få det bästa, vi fick en mycket speciell plats i deras hjärtan.

    SvaraRadera
  2. Det är de fina minnena vi får ta med oss.Är tacksam att få haft både mor och farföräldrar,det är inte alla förunnat.

    SvaraRadera